суботу, 19 січня 2019 р.

Купанням у басейні й освяченням води відзначили свято Водохреща на полтавському водозаборі (ФОТО)



На території водозабору № 1 КП ПОР «Полтававодоканал» вже традиційно відзначають свято Водохреща. Вранішня заметіль не завадила десяткам полтаців не лие освятити воду, а й пірнути у басейн.

Цьогоріч з молебнем завітав Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір.


«Дух Святий, коли молиться Церква, сходить на воду. Це означає, що Господь ще благоволить своєму творінню і буде це робити допоки буде цей світ стояти в добрі і правді. Це означає, що Господь являє і сьогодні свою милість і показує свою присутність у нашому житті, історії, особистих вчинках і серцях. Ми знаємо з євангельської історії, що Христос, син Божий, безгрішний, але він приходить на Йордан до пророка Іоанна Предтечі, щоб прийняти від нього хрещення. Воно було символічним – спонукало людей відчути свою гріховність і підготуватись до покаяння і ніби символічно омитися у водах. Але Син Божий  був без гріха. І тому, входячи у воду Йордану, він освятив силою свого божества цю воду. І цей обряд ми повторюємо щороку, звершуючи чин освячення води. Ця вода зберігає свою свіжість і чистоту протягом року, а то й більше», - зазначив Владика.

Традицію проводити на водоканалі освячення води розпочалась у 2001 році. А минулоріч на території водозабору зробили басейн, де всі бажаючі після освячення могли скупатись. Вода там тепліша, ніж у річці.


«Спочатку дійство відбувалось на свердловині №5. Оскільки там були труднощі з транспортом, захід перенесли на територію 1-го водозабору. А сюди жителям навколишніх вулиць зручно діставатись. Вода найчистіша в Україні. Це одне з кількох місць, де вода б’є з підземних джерел з глибини 800 м. Вода є, свердловини працюють, тому всі жителі міста матимуть джерельну освячену воду з кранів», - розповів радник з виробничих питань Василь Забишний/

Полтавка Ганна Михайлівна освячує воду на Водохреща вже понад 20 років. І вірить у її цілющі властивості.


«З року в рік освячую воду. Пємо, окроплюємо хату чи поливаємо нею квіти. Вона стоїть цілий рік, це правда. Значить, у природі щось та оновлюється»

Фоторепортаж з освячення води дивіться далі.

























©Ліна Решетник



Поделиться в соцсетях

Facebook TwitterGoogle+ Vkontakte
Рекомендуем × +
Купанням у басейні й освяченням води відзначили свято Водохреща на полтавському водозаборі (ФОТО)
4/ 5
Oleh