четвер, 10 січня 2019 р.

У Гадяцькому районі, завдяки сучасним камерам відеоспостереження, планують розпізнавати не лише автомобільні номери, а й обличчя





Гадяччина на сьогоднішні є чи не єдиним районом на Полтавщині, де усі населені пункти оснащені сучасними камерами відеоспостереження. Працювати у цьому напрямку почали наприкінці 2016 року. Нині по всьому Гадяцькому району налічується понад 130 відеокамер.

Гадяцька районна рада за практику “Безпечний район Гадяцького району” здобула спеціальну відзнаку у темі “Формування безпечного життєвого середовища” на церемонії нагородження конкурсу “Кращі практики місцевого самоврядування”, що відбулась 18 грудня 2018 року у Києві. Про унікальність проекту кореспондент “Новин Полтавщини” поспілкувалась з головним спеціалістом-координатором проектів та інвестиційних програм Гадяцької районної ради Ольгою Киричко.


“Цього року ми подали на конкурс 3 практики — “Безпечний район”, “Краща автобусна зупинка” та інклюзивно-ресурсний центр. До фіналу відібрали “Безпечний район”. Унікальність практики полягає в тому, що весь Гадяцький район покритий інтернетом і встановлено більше 130 відеокамер. Це не точкові камери, які стоять на в’їздах-виїздах, а повністю кожен населений пункт обладнаний сучасними камерами з підсвіченням. Вони прикріплені на стовпах, опорах, будівлях, перехрестях. Ще є 4 сучасні системи розпізнавання автомобільних номерів — на в’їзді-виїзді з Гадяча. Будь-яку машину, яка в’їжджає або виїжджає з міста, система відразу фіксує. Потім по базі даних можна повністю її ідентифікувати. Це вже дало змогу розкрити кілька кримінальних злочинів”, – говорить Ольга Киричко.

Ці системи спочатку знаходились у пункті поліції, але згодом, коли кількість камер поступово збільшувалась, у Гадячі створили окремий центр безпеки — приміщення, повністю обладнане сучасними екранами, де виведені всі камери.


“Сюди може звертатись поліція, щоб точно визначити дату або день якогось випадку. Можна в систему вписати “біла куртка”, “червона машина” і т.д., щоб знайти необхідне відео. Працює цілодобова гаряча лінія. Є дозвіл Міністерства внутрішніх справ на здійснення охоронної діяльності. Цей центр обслуговує весь Гадяцький район”, – акцентує увагу спеціаліст.

Але на цьому у Гадячі не зупинились і пішли далі — планують працювати над встановленням системи відеоспостереження з розпізнаванням облич.

©Ліна Решетник / Новини Полтавщини


Поделиться в соцсетях

Facebook TwitterGoogle+ Vkontakte
Рекомендуем × +
У Гадяцькому районі, завдяки сучасним камерам відеоспостереження, планують розпізнавати не лише автомобільні номери, а й обличчя
4/ 5
Oleh