четвер, 9 травня 2019 р.

У Полтаві відбувся марш-парад духових оркестрів (ФОТО)



5 травня у Полтаві вже 38-й раз пройшов обласний марш-парад духових оркестрів. Він присвячений Дню пам’яті та примирення та 74-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Цього разу на марш-парад приїхав 21 колектив з різних куточків Полтавщини, в тому числі з ОТГ – Білоцерківської та Великобагачанської громад.

“Через поминальні дні, на жаль, не приїхали деякі колективи, які підтвердили свою участь. Якщо є в райцентрі колектив, значить там є художня самодіяльність і митці. Їх треба об’єднати. Тому створення духового оркестру в колективі є, напевно, обов’язковою умовою. Ми сьогодні можемо переконатися наскільки потрібні музичні школи. Навіть маленькі дітки швидше опановують духові інструменти і грають у колективах. Раз на 2-3 роки у нас з’являється новий колектив. Але тим самим не зникають і ті, хто займається вже постійно. Наприклад, у Козельщинській музичній школі є унікальний колектив. Там працює 11 викладачів і створено 15 колективів”, – розповіла директор Департаменту культури і туризму Полтавської ОДА Валентина Вождаєнко.

Цьогоріч дипломами І ступеня відзначили оркестр духових та ударних інструментів Полтавського музичного училища імені М.В. Лисенка, народний аматорський духовий оркестр Новоаврамівського сільського будинку культури Хорольського району, зразковий аматорський духовий оркестр Полтавської музичної школи №1 імені П.І. Майбороди, муніципальний духовий оркестр м. Горішні Плавні, народний аматорський духовий оркестр Оржицького районного будинку культури, народний аматорський духовий оркестр «Орфей» Глобинського міського будинку культури, народний аматорський духовий оркестр «Подільські козаки» Подільського сільського будинку культури Білоцерківської ОТГ,  інформують у Полтавській ОДА.




















©Ліна Решетник/Новини Полтавщини


Поделиться в соцсетях

Facebook TwitterGoogle+ Vkontakte
Рекомендуем × +
У Полтаві відбувся марш-парад духових оркестрів (ФОТО)
4/ 5
Oleh