суботу, 23 червня 2018 р.

Мильні бульбашки, спорт та ролики: сотні полтавці бігали навколо центрального парку (ФОТО)


Олімпійський день традиційно відзначають 23 червня — у день заснування Міжнародного олімпійського комітету. У Полтаві його проводять вже 15 років поспіль.

Щоб взяти участь у змаганнях, необхідно було зареєструватись. Організатори говорять, що всього учасників нараховується близько 500. На дистанціях від 100 м до 1000 м змагались діти і дорослі у різних вікових категоріях — дошкільнята, школярі різного віку, дорослі, спортсмени, аматори.


«Членом першого міжнародного олімпійського комітету був наш земляк, генерал-олімпієць Олексій Бутовський, який навчався і викладав в той час у Кадетському корпусі. Ми пропагуємо здоровий спосіб життя, олімпійські цінності. Хочеться долучити дітей до гартування, заняття спортом і фізичної культури. Є різні вікові категорії і різні дистанції — дошкільнята — 100 м, діти молодшого шкільного віку — 300 м, середній шкільний вік — 500 м, старші школярі, студенти, аматори, ветерани долали відстань 1000 м», – розповіла директор Полтавського обласного відділення Національного олімпійського комітету України Інесса Гетьман.


Долання дистанції на роликах ввели у програму полтавського олімпійського дня минулого року. Тому сьогодні не обійшлося і без них.


«Ролери подолали 1000 метрів. Це цікавинка нашого заходу, цей вид випробовування включили тільки минулого року», – акцентувала Інесса Гетьман.
























©Ліна Решетник

Поделиться в соцсетях

Facebook TwitterGoogle+ Vkontakte
Рекомендуем × +
Мильні бульбашки, спорт та ролики: сотні полтавці бігали навколо центрального парку (ФОТО)
4/ 5
Oleh