неділя, 10 червня 2018 р.

У полтавському парку провели перший фестиваль здорового способу життя (ФОТО)



Сьогодні у Петровському парку Полтави, що поруч з Краєзнавчим музеєм, відбувся фестиваль здорового способу життя «Здоров». Для міста такий захід проводився вперше.

Один з організаторів заходу Анастасія Хайба розповідає, що була на фудфесті у Луцьку. Натомість полтавський фестиваль є комбінованим.

«Суть фестивалю в тому, щоб показати полтавцям, що в місті є безліч можливостей для того, аби здорово жити. Є безліч крутих спортивних секцій, виробників. На фудкорті представлені виробники здорової продукції. Доки я не почала це організовувати, не знала, що вони в нас є. Я була на фудфесті у Луцьку, а тут комбінований фестиваль»

У Петровському парку одночасно працювали 6 локацій - спортивна (йога, біг тощо), лекційна, дитяча, еко (сортування сміття, майстер-класи тощо), фуд-корт та зона перевірки здоров’я. Кожен відвідувач фестивалю міг дізнатись про нові види спорту, такі як акройогу, зумбу, американський футбол. Послухати лекторів про біг, правила збалансованого харчування, детокс організму, навчитись сортувати сміття, спробувати здорову та екологічну їжу від в’ялених помідорів, натуральних приправ до джемів.

Кожен міг анонімно пройти тест на ВІЛ/СНІД у зоні перевірки здоров’я. Представники ГО «Медичний спецпідрозділ «Баррі» розповідали, як надавати домедичну допомогу.

«Наше завдання – показати домедичну допомогу для всі бажаючих. Розповідаємо про серцево-легеневу реанімацію, втрату свідомості та зупинку кровотечі. При втраті свідомості спершу потрібно подивитись - людина дихає чи ні. Якщо є серцевий ритм, а людина без свідомості, треба покласти її на спину, закинути ноги під кут 90 градусів, щоб кров з ніг потрапила до  голови. Таким чином стабілізуємо тиск. Якщо ця маніпуляція пройшла невдало, нашатирний спирт підносимо під ніс. В  разі його відсутності, натискаємо на деякі больові точки. Якщо це не допомогло, переводимо людину в стабільне положення, щоб не запав язик, і чекаємо швидку», – розповідає директор Дмитро Марченко.


















©Ліна Решетник

Поделиться в соцсетях

Facebook TwitterGoogle+ Vkontakte
Рекомендуем × +
У полтавському парку провели перший фестиваль здорового способу життя (ФОТО)
4/ 5
Oleh