четвер, 18 квітня 2019 р.

Автентичне українське весілля, альтанка у вінку та брендові сувеніри: як готуються до фестивалю галушок у Полтаві (ФОТО)



Справжнім брендом Полтавщини, гастрономічним символом міста та характерною ознакою місцевої кухні є автентична страва «полтавська галушка». Саме для її популяризації у Полтаві цьогоріч вже вдруге організовують міжнародний фестиваль “Полтавська галушка”.

Основні моменти організації фестивалю обговорили на засіданні оргкомітету разом з рестораторами міста.

Місце для фестивалю залишається незмінним — Соборний майдан на Івановій горі. Додаються й інші локації — Біла альтанка та садиба Котляревського. На відміну від минулого року, цьогоріч фестиваль триватиме 2 дні — 8 і 9 червня.


“Минулоріч нам вдалось зробити чудове свято галушки для полтавців. І цього року нам хотілось би зробити його ще масштабнішим і ще смачнішим”, – говорить ініціаторка фестивалю Лариса Семеняга.

Головний гастрофестиваль знаходитиметься у парку біля фонтану, там розміщуватиметься і головна сцена. Інша буде біля альтанки, яку одягнуть у вінок. За словами Лариси Семеняги, цього року вінок осучаснять, зроблять яскравішим, адже це – родзинка фестивалю.


Початок фестивалю планується о 12-й годині, відкриття о 12:30, активна торгівля галушками триватиме до 20-ї години, сцена біля альтанки працюватиме до 21-22-ї години.

Ресторатори, які готуватимуть галушки, отримають від організаторів брендову сувенірну продукцію з наліпками “Полтавська галушка” – фартухи, колпаки, сумки.

Головною родзинкою фестивалю стане відтворення автентичного українського весілля XVIII — поч. XIX століття у садибі Котляревського.

“Народність і традиції, якими жили наші пращури, поєднаємо із сучасністю. Це буде закритий, ексклюзивний захід. Ми одружуватиме пару, яка вже розписана, але взяла прізвище Галушка. Квитків на захід буде небагато, ми їх продаватимемо через інтернет. Спеціально для цього відтворюватимемо кухню Котляревського”, – поділилась секретами Лариса Семеняга.

Організатори повідомили, що дитяча музична школа №1 хоче започаткувати хореографічний конкурс народного танцю. Вже запрошена у якості гостей група ансамблю Вірського. Наразі розглядають кілька локацій для проведення конкурсу — площа перед Міським будинком культури або музучилища.


“Ми дуже хочемо, щоб на фестивалі використовувався екологічно чистий посуд. Необхідно уникати пластику. Паперовий посуд приймається. Ми не лише готуватимемо галушки, а й їхніх “родичів” – хінкалі, китайські галушки, пельмені. Тому чекаємо гостей не лише з України, а й із закордону – будуть представники з Грузії, Італії, Словаччини. Сподіваємось на велику кількість гостей”, – розповіла одна з організаторок фестивалю Яніна Барибіна.

Як відроджували свято галушки у Полтаві минулого року можна дізнатись за посиланням.












©Ліна Решетник/Новини Полтавщини

Поделиться в соцсетях

Facebook TwitterGoogle+ Vkontakte
Рекомендуем × +
Автентичне українське весілля, альтанка у вінку та брендові сувеніри: як готуються до фестивалю галушок у Полтаві (ФОТО)
4/ 5
Oleh