середа, 10 квітня 2019 р.

Шкільне харчування по-новому: Євген Клопотенко на Полтавщині презентував нове шкільне меню (ФОТО)



Болоньєзе, салат з пастою і буряком, бургери, чай каркаде невдовзі можуть з’явитись у шкільних їдальнях.

9 квітня у Кобеляцькому навчально-реабілітаційному центрі переможець 5 сезону шоу “МастерШеф” Євген Клопотенко презентував авторський проект “Нове шкільне харчування”. Шеф-кухар розробив “Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах”.

У збірнику 110 рецептів страв, які можна приготувати зі звичайних продуктів, що входять до раціону дитячого харчування, але іншим способом.


“Це проект про зміни харчування в їдальнях, який полягає у тому, щоб Україну зробити здоровішою і розширити знання людей про їжу. У збірнику я осучаснив страви, вони мають інші назви. Використовую різні спеції, соуси, але менше олії. Там є мінестроне, болоньєзе, шпундра – це страви корисні і не важко готуються”, – розповів Євген Клопотенко.

За словами шеф-кухаря, за збірником вже готують у шкільних їдальнях Каховки, Рівному, Жмеринці, окремих школах Львова, Києва, Чернігова. Загалом, близько 500 шкіл частково перейшли на нове шкільне харчування.


Після презентації шкільного харчування у Кобеляках, технологи, освітяни, директори шкіл та учні змогли продегустувати страви зі збірника у їдальні. Зокрема, куштували салат з пастою і буряком, чай каркаде, курячий шніцель, мінестроне.

“Чудові страви, дуже смачно, мені сподобалось. У нас в шкільних їдальнях у страви майже не додають солі, цукру. А тут страви смачні”, – розповіла після куштування учениця 8 класу Дарія Кабак.


Збірник рецептів Євгена Клопотенка вже погодила Держпродспоживслужба. Найближчим часом надішлють листи у МОН з роз’ясненням, як його використовувати при готуванні їжі у школах. З рецептами, які увійшли до видання, можна ознайомитись в інтернеті за посиланням.








©Ліна Решетник /Новини Полтавщини


Поделиться в соцсетях

Facebook TwitterGoogle+ Vkontakte
Рекомендуем × +
Шкільне харчування по-новому: Євген Клопотенко на Полтавщині презентував нове шкільне меню (ФОТО)
4/ 5
Oleh