Болоньєзе, салат з
пастою і буряком, бургери, чай каркаде невдовзі можуть з’явитись у шкільних
їдальнях.
9 квітня у
Кобеляцькому навчально-реабілітаційному центрі переможець 5 сезону шоу
“МастерШеф” Євген Клопотенко презентував авторський проект “Нове шкільне
харчування”. Шеф-кухар розробив “Збірник рецептур страв для харчування дітей
шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах”.
У збірнику 110
рецептів страв, які можна приготувати зі звичайних продуктів, що входять до
раціону дитячого харчування, але іншим способом.
“Це проект про зміни
харчування в їдальнях, який полягає у тому, щоб Україну зробити здоровішою і
розширити знання людей про їжу. У збірнику я осучаснив страви, вони мають інші
назви. Використовую різні спеції, соуси, але менше олії. Там є мінестроне,
болоньєзе, шпундра – це страви корисні і не важко готуються”, – розповів Євген
Клопотенко.
За словами
шеф-кухаря, за збірником вже готують у шкільних їдальнях Каховки, Рівному,
Жмеринці, окремих школах Львова, Києва, Чернігова. Загалом, близько 500 шкіл
частково перейшли на нове шкільне харчування.
Після презентації
шкільного харчування у Кобеляках, технологи, освітяни, директори шкіл та учні
змогли продегустувати страви зі збірника у їдальні. Зокрема, куштували салат з
пастою і буряком, чай каркаде, курячий шніцель, мінестроне.
“Чудові страви, дуже
смачно, мені сподобалось. У нас в шкільних їдальнях у страви майже не додають
солі, цукру. А тут страви смачні”, – розповіла після куштування учениця 8 класу
Дарія Кабак.
Читайте також:
Полтавський навчальний заклад випробовує шкільне меню від шеф-кухаря ЄвгенаКлопотенко (ФОТО)
Збірник рецептів
Євгена Клопотенка вже погодила Держпродспоживслужба. Найближчим часом надішлють
листи у МОН з роз’ясненням, як його використовувати при готуванні їжі у школах.
З рецептами, які увійшли до видання, можна ознайомитись в інтернеті за посиланням.
©Ліна Решетник /Новини Полтавщини
Шкільне харчування по-новому: Євген Клопотенко на Полтавщині презентував нове шкільне меню (ФОТО)
4/
5
Oleh
Lina Reshetnik