понеділок, 8 квітня 2019 р.

Полтавську молодь залучатимуть до створення проектів Бюджету участі (ФОТО)



У Полтаві запрацював проект “Майстерня активної молоді”, який спрямований на залучення, ініціативність та участь молоді Полтави до публічного життя в сфері прямої демократії, зокрема Бюджету участі. Такий проект у Полтаві створений вперше.

Ініціатором проекту та організатором інформаційних семінарів виступила громадська організація «Центр розвитку та співпраці громад» за підтримки Всеукраїнської ініціативи «Активна Громада» від Інституту «Республіка» та Національного Демократичного Інституту (NDI), а також за сприяння КО «Інститут розвитку міста» та Управління освіти виконавчого комітету Полтавської міської ради.

Перший семінар у рамках проекту відбувся сьогодні, 8 квітня, у Полтавській загальноосвітній школі I-III ступенів №37.


“Це будуть семінари, де розповідатимемо молоді про те, як брати участь у прийнятті рішень на рівні місцевої влади, що таке демократія, як відрізнити пряму демократію від електронної, які є поширені інструменти серед міст України щодо електронної демократії і чим можна користуватись полтавській молоді, щоб бути активним, за допомогою Інтернету, смартфону, комп’ютерів”, – розповіла голова ГО “Центр розвитку та співпраці громад” Анна Шавиро.

Наразі взяти участь у створенні проекту “Бюджету участі” або проголосувати за вже існуючий можна з 16 років. Проте цього року можуть внести зміни до положення Програми, запевняє Анна Шавиро. У такому разі стати авторами проектів зможуть полтавці з 14 років, маючи ID-картку.


Проект відбуватиметься у 2 етапи. I – протягом квітня у школах Полтави проводитимуть інформаційні кампанії для школярів старшої школи та студентів I-II курсів навчання. Загалом, планують провести 30 семінарів. II — проведення трьох одноденних тренінгів, спрямовані на розробку проектів розвитку Полтави у рамках “Бюджету участі-2019”.


“Це корисно для самої молоді. За результатами проведення таких майстерень сподіваємось, що полтавська молодь стане активнішою, в тому числі і при розробці проектів, які будуть подаватися на “Бюджет участі”. Молодь пробачить, що не потрібно виїжджати з Полтави в пошуках щастя, місто відкрите для молоді, втілення їх ідей. Це найвища мета, яку маємо досягти”, – прокоментував начальник Управління освіти виконкому Полтавської міської ради Юрій Матвієнко.









©Ліна Решетник /Новини Полтавщини

Поделиться в соцсетях

Facebook TwitterGoogle+ Vkontakte
Рекомендуем × +
Полтавську молодь залучатимуть до створення проектів Бюджету участі (ФОТО)
4/ 5
Oleh