понеділок, 11 березня 2019 р.

Полтавський навчальний заклад випробовує нове шкільне меню від шеф-кухаря Євгена Клопотенко (ФОТО)



Панкейки бурякові, яблука каркаде, чай масала невдовзі з’являться у шкільних їдальнях замість звичних борщів, картопляного пюре та каш. Шеф-кухар Євген Клопотенко автор проекту “Нове шкільне харчування” розробив “Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах”.

Збірник вже отримав Висновок від Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. У Полтавському вищому професійному училищі імені А.О.Чепіги вже випробовують нове шкільне меню.

“Євген Клопотенко презентує у цьому збірнику страви, які є практично традиційними, але з деякими доповненнями. Приміром, різні насіння гарбуза, соняшника використовуються для оздоблення каш і збагачення вітамінами салатів. Але продукти всі є не екзотичні, вони вирощуються в нашому регіоні, є доступними. Проте приготування, оформлення трішки відрізняється. Окрім цього, страви мають бути привабливими для дітей”, – розповіла викладач Полтавського вищого професійного училища імені А.О.Чепіги Галина Фіщук.

За словами викладачки, збірник ще чекає на затвердження і гриф від Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України. Але з ним вже можна ознайомитись в інтернеті за посиланням.

“За останні 30 років рецептури страв для шкільних їдалень не змінювались, що створює значні труднощі в організації харчування дітей пов’язані з тим, що до цього часу користуються збірником рецептур 30-річної давнини. Ідею, яку автор поклав в основу проекту полягає в тому, щоб “діти на перервах не бігали у кіоск за чипсами і колою, а із задоволенням харчувались у шкільній їдальні”, – йдеться в анотації збірнику.








©Ліна Решетник/Новини Полтавщини




Поделиться в соцсетях

Facebook TwitterGoogle+ Vkontakte
Рекомендуем × +
Полтавський навчальний заклад випробовує нове шкільне меню від шеф-кухаря Євгена Клопотенко (ФОТО)
4/ 5
Oleh