Різного роду
смаколики, баристи, які безперервно працюють та аромат кави, що розноситься приміщенням – сьогодні на 3-му поверсі
торгово-розважального центру ''Київ'' відбувся перший фестиваль кави та кавоманів
України.
З одного боку
розташувались виробники кави, які готували напої прямо біля відвідувачів,
напроти - виробники тістечок, ласощів, пряників і сирів. У програмі фестивалю
не лише смакування кави для дорослих, а й аніматори для дітей. А ще безліч розіграшів, подарунків і виступів артистів.
Бариста Денис, місія якого на фестивалі проводити майстер-класи –
переможець міжнародних конкурсів та фестивалів барист. Розповів, яка кава бадьорить зранку.
''Я вже займаюся цим більше
2-х років. Працював вже в декількох кавових мережах. Вирішив займатися, бо мені це подобається. Це і як бізнес, дохід, і хобі. Я отримую від цього задоволення. Брав участь в
фестивалях в Києві. Показував, як правильно каву заварити, яку каву краще приготувати, який сорт обрати правильно. Я рекомендую Сантос і
Супремо (арабіка, Бразилія),
арабіку 100% і моносорти - в них більше розкривається смак, приємний післясмак - від ягідного до кори дуба, фруктовий сегмент. Кава бадьорить, але свіжозмелена і свіжозварена. Та кава, яка продається в магазинах, як правило без кофеїну або ж з мінімальною
його кількістю. Вона бадьорить не буде. З напоїв дівчата, молодь обирають капучино, лате, якщо люди більш старшого віку, то американо, еспресо. Теж саме і про сорти - починаючи від арабіки і закінчуючи робустою'', – говорить Денис.
©Ліна Решетник / Новини Полтавщини
Тонкий аромат: у Полтаві відбувся перший фестиваль кави та кавоманів України (ФОТО)
4/
5
Oleh
Lina Reshetnik