неділя, 19 січня 2020 р.

В Україні працюють над новим законом про єдину систему професійної освіти, - Єгор Стадний у Полтаві


17 січня у Полтавській ОДА відбулась зустріч заступника міністра освіти і науки України Єгора Стадного з керівниками закладів фахової передвищої освіти Полтавської області.

Єгор Стадний розповів про засади нового закону про єдину систему професійної освіти, який нині розробляють. Невдовзі законопроєкт оприлюднять для громадського обговорення.

«Засади нового закону для нас є важливими і принциповими. Це паритетність. Умови, в яких функціонує заклад — управління, фінансування, регламенти вступної кампанії, нарахування стипендій, обсяг учнів/студентів, пільги на проїзд і т. д. – повинні бути однакові. Незалежно від того, який це заклад — професійно-технічний (ПТНЗ), технікум чи коледж. Щоб ніхто не відчував, що когось зменшили у правах. Ця однаковість потрібна для простої цілі — щоб в однакових умовах виграли найсильніші. Таким чином, ми закриємо дискусії й одвічні розмови: хто є кращим — ПТНЗ чи коледж? Реальність всіх розставить на свої місця. Невдовзі будемо виставляти на громадське обговорення, буде дискусія стосовно цього законопроекту на парламентському майданчику», – зазначив Єгор Стадний.


Нині ж в Україні діє закон «Про фахову передвищу освіту». Він набув чинності 9 серпня 2019 року.
«Ми беремо на себе зобов’язання забезпечити єдність системи через однаковість умов для всіх. В перспективі питання фінансування. У 2021-2022 роках ми будемо говорити, що вся система професійної освіти буде фінансуватись з місцевого рівня», – зазначив Єгор Стадний.
Окрім цього, заступник міністра освіти і науки приділив увагу стану передачі майна 4-х закладів фахової передвищої освіти в комунальну власність. На Полтавщині це Лубенський лісотехнічний коледж, Кременчуцький коледж транспортної інфраструктури, Полтавський комерційний технікум, Полтавський будівельний технікум транспортного будівництва.
©Ліна Решетник


Поделиться в соцсетях

Facebook TwitterGoogle+ Vkontakte
Рекомендуем × +
В Україні працюють над новим законом про єдину систему професійної освіти, - Єгор Стадний у Полтаві
4/ 5
Oleh